Over mij

Ik ben Diana, en ik ben mama van een prachtige (adoptie)zoon Tinsae. Samen met mijn ex-man adopteerde ik hem in 2015 vanuit Ethiopiƫ. Hij was toen 11 maanden jong. Dit was voor mij de mooiste periode in mijn leven.

Toch gaf dit ook nieuwe onzekerheden die ik nooit gekend heb. Doe ik het wel goed? Geef ik hem wat hij nodig heeft?

Ik las me in op websites, vroeg het na bij consultatiebureaus, en bleef zoeken naar bevestiging of ik wel een goede mama was.

Uiteindelijk kreeg ik het inzicht dat het zoeken naar een bevestiging te maken had met mijn zelfvertrouwen, en niets met mijn kwaliteiten als mama. Ik moest dus meer van mezelf houden, vertrouwen hebben in mezelf, want daarmee kon ik er niet naast zitten in de liefde voor mijn zoon.

Bij een adoptietraject komt een degelijke begeleiding, die je zelfs jaren na de adoptie nog kan inschakelen voor begeleiding of vragen over het ouderschap.

In de natuurlijke ouderschap, en daarmee bedoel ik, als je zelf zwanger bent, bevalt en dus moeder word, is er wel een algemene begeleiding, zoals verloskundige, kraamzorg, en consultatiebureau. Deze zijn professioneel, en gericht op zorg voor jullie in deze spannende en soms onzekere periode. Toch is de drempel vaak een stuk hoger naar deze zorg professionals toe, en vind ik het fijn om moeders hierin juist dat extra stukje vertrouwen te geven.

Ik heb ruim 10 jaar in de kraamzorg gewerkt, in diverse vormen. In de thuiskraamzorg, in het ziekenhuis en in een geboortehotel. De kraamzorg verandert door de jaren heen, en word steeds meer een stukje mentale zorg, naast de fysieke controles. Dit stukje spreekt mij enorm aan, en is mijn grootste passie geworden. Het zelfvertrouwen van jonge moeders vergroten, en de vragen die opkomen te kunnen beantwoorden. Zelfs eenvoudige vragen als, verwen ik mijn baby niet teveel, beantwoord ik graag.

 

 

Ook wil ik ouders helpen op een juiste manier dragen,met bijvoorbeeld een draagdoek. Verder ben ik volledig thuis in wasbare luiers, en werk ik samen met de Billenboetiek aan een schonere en verantwoorde manier om je kindjes te verschonen.

Mijn kernwoorden zijn: Liefdevol, zelfliefde, zorgzaam, emotie, onvoorwaardelijk, geduld, en rust.

Graag help ik jou vol vertrouwen je moederschap aan te gaan, of dit gaat over de wensen rond je bevalling, of over het gebruik van een draagdoek! Je kan bij me terecht, en geen vraag is te gek. Voel je vrij, en stuur me gerust een bericht.

× Whatsapp mij