Blogs

Adoptieverhaal deel 1

Eerder schreef ik dezelfde blogs voor een moedermagazine.

Met liefde deel ik deze ook met jullie! Ik ontmoette mijn (inmiddels ex-)man in 2006. We verloofden ons en trouwden. Ik was toen 19 jaar. Al gauw had ik een sterke kinderwens. We stonden er daarom al snel voor open om een gezin te starten. Alleen liep deze wens heel anders. Een jaar na ons huwelijk kreeg ik te horen dat ik op biologische wijze geen kinderen zou kunnen krijgen. Na een tiental bloedtesten en vervelende onderzoeken bleek dat ik in de vervroegde overgang zat. Dit is ongelofelijk, maar alle waarden wezen op de overgang. Een enorme verdrietige periode volgde.

Adoptieverhaal deel 2

In mijn vorige blog beschreef ik hoe wij onze zoon ontmoetten en de eerste dagen met hem.

Vandaag schrijf ik over hoe de eerste weken verliepen als gezin.

Na een zeer welkom thuiskomen op Schiphol rijden we naar ons huis. Ons huis. Ons huis is zo bekend voor ons. Wij kennen het door en door. Ook wachtten onze drie katten op ons. We kijken er naar uit, maar tegelijkertijd beseffen we dat onze zoon het voor de allereerste keer gaat zien.

Bij binnenkomst maakt hij direct kennis met onze drie poezen die erg blij zijn dat we weer thuis zijn. Op de bank zittend trek ik zijn jasje uit, en zijn schoentjes. Ik fluister in zijn oor, dit is je nieuwe huis schat. Hier zal je met ons je leven gaan opbouwen. Hij wilt direct kennismaken met alles wat hij ziet, en ik laat hem even rondkruipen op de vloer. Ondertussen worden de laatste koffers binnengebracht, en dan valt de voordeur dicht. We zijn met zijn drieën nu….

× Whatsapp mij