Zwanger

Bijna 10 jaar heb ik als enthousiaste kraamverzorgende tientallen moeders begeleid de eerste week na de geboorte van hun kindje. Door dit werk heb ik veel ervaring opgedaan in de zorg voor de moeder en hun baby.

Er kwamen vaak vragen naar boven over de borstvoeding, lichamelijk herstel en de zorg voor zichzelf. Ik zag voornamelijk vrouwen die het allerbeste voor hun kindje wilden. Ik kon adviseren binnen mijn kennis, en later ook door mijn opleiding als kraamverzorgende.

Door de omstandigheden privé kon ik het werk als kraamverzorgende niet goed combineren, en koos ik voor een vastere baan. Maar het zorgen voor (aanstaande) moeders zit in mijn bloed!

Ik ben door de Billenboetiek in aanraking gekomen met verloskundige praktijk Westerkade in Utrecht. Zij bieden een Centering Pregnancy cursus aan voor zwangeren, waarbij je door middel van een aantal bijeenkomsten begeleid word naar de bevalling en kraamtijd. Ik ben daarin uitgenodigd ook mee te draaien, en daarin ben ik heel enthousiast begonnen met lezen, en verdiepen. Precies dezelfde periode brak Corona uit, en is er van een fysieke bijeenkomst nog geen sprake geweest.

Zodra dit weer kan, zal ik dit ook delen op mijn site. Ik vind het erg fijn en leuk je te helpen binnen je zwangerschap waar ik dat kan! Zo verkoop ik ook Natuurlijke (Vegan) kraampakketten, en cordrings. Door mijn jarenlange ervaring, weet ik dat een cordring erg prettig is op een navelstreng. De wond geneest daardoor over het algemeen beter, en kan dit bevorderlijk zijn voor het loskomen van het navelstrengstompje.

Vind je het spannend om een kraamzorgbureau te kiezen, omdat je speciale wensen hebt? Neem gerust contact met mij op, om met je door je wensen te gaan, en daardoor een geschikt bureau te vinden. Ik weet welke rechten je hebt, en welke vragen je kunt stellen. Er is vaak meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt!

Ik kan je dus voorbereiden op je kraamweek, adviseren in de voorbereiding van je bevalling, borstvoeding zodat je gerust start aan deze eerste week met je baby!

× Whatsapp mij